zondag 27 maart 2011

toen de kringloop nog de kringloop was

In een ver, ver verleden bestonden er veel tweedehands winkeltjes waar je veel schatten vond. Zipper, Lady Day en Laura Dols stammen uit deze tijd, maar een bezoekje aan het Waterlooplein of één van de andere  tweedehands winkels deed je ook gewoon. Halverwege de jaren 90 verhuisde ik van Amsterdam naar Zaandam en bezocht voor het eerst kringloopwinkel het Goed. Alsof je je in een schatkamer waande! Helaas is een ritje naar de kringloop tegenwoordig net zo gewoon als de gang naar de supermarkt. En deel je de spulletjes met meer schatzoekers (komt het bekend voor?). Gelukkig heb ik nog genoeg in huis om met een glimlach terug te denken aan die 'Glory Days'.


Dit zijn een paar van mijn eerste vondsten die nog steeds een plekje in mijn hart hebben. Een houten hert (van een Afrikaanse houtsnijder), Chinese puzzelblokken, een aparte kroonluchter en een poederroze, wollen mantel uit de jaren 60.


maandag 21 maart 2011

voorjaarsschoonmaak

Terwijl de geur van verse hyacinten mijn reukorgaan binnendringt, buiten de vogeltjes blij hun gezang laten horen en de ondergaande zon een warme schaduw in mijn huiskamer werpt, houdt een nieuwe voorjaarsgarderobe de gemoederen bezig. Op MP heb ik felbegeerde zwarte veterlaarsjes, een gloednieuwe H&M slim jeans en een KLM-blauwe vintage jurk gescoord. Bij vinties was de aanschaf een rood-wit-blauw geruite vintage jurk en bij de kringloop vond ik het pastelblauwe, kanten jurkje op de foto.

MP is natuurlijk ideaal om zonder schuldgevoelens je kast eens flink uit te ruimen want = duurzaam . Drie jurkjes zijn zo van eigenaar gewisseld, waarvan het witte jurkje naar Daan van MaandagDaandag ging (hoe klein is Holland). Het dirndl jurkje, kanten jurkje en de over-de-top rode jaren 80 dress blijven in mijn bezit. Ik verkoop gewoon weer wat anders of maak van de schuur een inloopkast ;-).


 


zaterdag 19 maart 2011

opknappen

Na twee sombere berichtjes,en hé, het zonnetje schijnt, wat heerlijke kringloopvreugde. Zo vond ik stelten (en wat wilde ik die graag voor mijn meisjes..) en....


.....een mooie poncho. Op de foto zie je ook gehaakte bloemen van annemariesbreiblog, waar we heel blij mee zijn, ze staan echt magnifiek in voorjaarstakken.


Wist je dat je van zelfgemaakte kippensoep ook supersnel, sneller dan het licht, opknapt? Of gewoon meebrullen met dat nieuwe nummer van de Foo Fighters, of opgaan in 'wie is de mol', of doen alsof het al rokjesdag is en ongeneerd een huidkleurige panty onder je nieuwe voorjaarsrok dragen...

Voel je je al beter? 

blauw

Soms zeggen beelden meer dan woorden. Raar weekje achter de rug. Met nadruk op die laatste drie woorden. Feeling blue, leeg, somber, ziekjes, raar, onmacht en verdrietig. Om dingen dicht bij huis en ver weg aan de andere kant van de wereld. Help je ook mee voor Japan? Een mooi initiatief van omstebeurteennieuwavontuur.


donderdag 10 maart 2011

dat is het leven

Mijn meiskes kregen in zeer korte tijd een voorproefje van het leven. Hoe dicht geboorte en dood, blijdschap en verdriet bij elkaar liggen. Leg dat maar eens uit...of anders gezegd, waarschijnlijk kunnen wij meer leren van hoe zij daar mee omgaan. Gewoon verder gaan met spelen.


zaterdag 5 maart 2011

a la david hamilton

Sommige meisjes wanen zich echte prima ballerina's. Zo ook mijn jongste meisje. Iedere balletles gaat ze volledig op in het dansen. Deze foto deed mij denken aan een bekende fotograaf uit de jaren '70 en '80: David Hamilton - zijn balletposter hing in mijn kinderkamer. En terwijl ik wat research deed, verloor ik wat van mijn kinderlijke onschuld...nooit geweten dat de foto's van de beste man behoorlijk getint waren....

 Desalniettemin droomde ik bij zijn posters weg als ware ik een echte prima ballerina (met spïtzen natuurlijk).