zondag 3 april 2011

Het broeit in de Zaan…

Dat de Zaanstreek een creatieve hotspot en broedplaats is, blijkt wel uit de vele inspirerende initiatieven tussen de Zaanse Schans en het IJ. Zo verkoopt vriendin A. prachtige shawls van vilt en de mooiste stoffen bij de Kunstuitleen.
Andere vriendin A. zit in het team van een musical productie en organiseert samen met het Zaans Cultuurplein een kunstmarkt waar amateurcreatieven – kunstenaars, schilders, muzikanten, etc – hun kunnen laten zien voor het grotere publiek. Knutselaarvriendin A. en ik presenteren dan ons diadoekje, you like ;-)?
D. en B. zijn de trotse eigenaren van Counter Creatives en initiatiefnemers van het platform Creative Zaanstreek. In dezelfde branche opereert oud-klasgenootje met veel verve Holla of Stilstaan vanuit het Wormerland.
Van dam tot dam, van Amsterdam naar Zaandam: the-place-to-be! Overigens financiert de gemeente Zaanstad veel creatieve initiatieven en verrijzen in prachtige oude pakhuizen, fabrieken ....kijk maar eens bij – goed in stijl – zij heeft al een mooi plekje veroverd!

Geen opmerkingen: